Cretan Hound

Er wird vom F.C.I. nicht anerkannt

Ursprung
Kreta
Übersetzung
Francis Vandersteen
Diese Rasse ist auch bekannt als
Kritikos Lagonikos
Cretan Rabbit Dog
Kritikos Ichnilatus
Cretan Hunting Dog
Cretqan tracer
Cretan Tracing Dog

Kurzer Überblick über Cretan Hound

De Kretenzische Jachthond is een zeer oud hondenras, misschien wel een van de oudste jachtrassen in Europa. Deze aantrekkelijke honden zijn middelgroot tot groot en komen oorspronkelijk van het Griekse eiland Kreta. Gefokt als werkhonden hebben ze een tomeloze energie en houden ze van rennen. Ze combineren zicht en geur om hun prooi op te sporen en hebben een indrukwekkende snelheid en uithoudingsvermogen tijdens de jacht. Hun atletisch gevormde lichaam is bedekt met een korte, gladde vacht die verkrijgbaar is in wit, sable, fawn, grijs, zwart, gestroomd, tweekleurig en driekleurig. Kretenzer Hounds zijn geconcentreerd en intens als ze hun prooi achtervolgen, maar thuis zijn ze zachtaardig, aanhankelijk, nederig en tamelijk tolerant. Het zijn nieuwsgierige honden die graag nieuwe plaatsen verkennen. Ze zijn ook alert en zullen waarschuwen als er een vreemdeling in de buurt komt. Deze honden moeten bezig blijven en nemen graag deel aan gezinsuitstapjes of spelletjes. Intelligent, ze zijn relatief gemakkelijk te trainen, maar ze hebben een stevige maar zachte hand nodig, want ze hebben een vleugje koppigheid. De Kretenzische Dog schiet goed op met kinderen en zal een goede speelkameraad voor hen zijn. Geduldig en zachtaardig in het spel, zijn ze energiek en soms wilskrachtig in het veld. Het is een goed idee om ze aan de lijn te houden, want ze rennen graag. Kretenzische honden kunnen met andere dieren leren leven als ze op jonge leeftijd worden gesocialiseerd. Zijn werpende en jagende aard betekent echter dat vreemde dieren zullen worden achtervolgd en konijnen zijn niet aan te raden.

Geschichte über Cretan Hound

De Kretenzische Jachthond is een oud ras, dat al meer dan 3500 jaar bestaat. De voorouders van de hond kwamen vanuit Afrika naar het rotsachtige terrein van het Griekse eiland Kreta. Na kruising met lokale honden op het eiland, was het resultaat een hond die perfect was aangepast aan de barre omstandigheden. Ze werden gefokt om de overvloedige verspreiding van konijnen en sluwe hazen die de eilanden teisterden, onder controle te houden. In de oudheid werd de regio geregeerd door de Minoïsche beschaving en honderden jaren lang was de hond hier geïsoleerd vanwege de afgelegen locatie. Uiteindelijk, toen mensen begonnen te reizen en te verkennen, verspreidde de hond zich naar andere eilanden en vervolgens naar Griekenland en andere Europese landen. Terwijl in andere landen de Kretenzische Hond is gekruist met andere hondenrassen, is hij op Kreta net zo onveranderd gebleven als toen hij oorspronkelijk werd geperfectioneerd. De Kretenzers zijn erg beschermend over deze hond en bewaren hun fokgeheimen goed. Hun beste honden worden vaak verborgen voor nieuwsgierige, onderzoekende ogen en ze beschermen de hond stevig, waardoor de Kretenzische Hound vrij zeldzaam is buiten het eilandleven. De fokpraktijken zijn vrij streng, want ze houden alleen de beste reuen om de gezondheid en kracht van het ras te beschermen. De andere puppies worden helaas geëlimineerd om ervoor te zorgen dat de lijn sterk blijft. Hoewel Griekenland en sommige Europese kennels deze elegante, efficiënte hond erkennen, is hij nog steeds niet erkend door de Amerikaanse Kennel Club. Tot op de dag van vandaag blijft de Kretenzische Hond de ongrijpbare hond van Kreta, geliefd bij de lokale bevolking en gewaardeerd als metgezel en familielid.

Aussehen über Cretan Hound

Kretenzer honden meten tussen de 48 en 69 centimeter en wegen tussen de 20 en 27 kilo. Met hun slanke bouw kunnen deze honden zich snel verplaatsen en de jacht schijnbaar moeiteloos volhouden. Hun lichaam is langer dan ze lang zijn en hun benen, hoewel slank, zijn erg sterk. Met een buik die samentrekt en een lange, borstelige, afgeronde staart die over de rug buigt, hebben ze een prachtige verschijning. Hun hoofd is wigvormig en ze hebben een lang, dun gezicht en een nette snuit. Met ronde zwarte ogen en een neus die een geur in een oogwenk oppikt, zijn deze honden perfect uitgerust om te doen wat ze het liefste doen - jagen en ruiken. Hun oren zijn rechtop en alert, hoewel ze wel naar achteren klappen als ze een prooi achtervolgen. Hun vacht is kort, hard en glad. Hun vachtkleur kan variëren van wit of zandkleurig tot zwart, grijs en gestroomd. Ze kunnen ook gestroomd of driekleurig zijn. Elegant en bijna koninklijk van vorm, zien deze unieke en speciale honden er gebouwd uit voor actie en hebben ze het uithoudingsvermogen dat hen het respect van hun eigenaars heeft opgeleverd.

Temperament über Cretan Hound

De Kretenzer Hound heeft bijna twee persoonlijkheden, ze zijn gefocust en intens tijdens de jacht en daardoor zeer efficiënt. Als ze thuiskomen van het veld, zijn ze zachtaardig, aanhankelijk en kalm. Ondanks hun hoofdberoep als jagers, zijn ze erg tolerant tegenover gezinsleden, vooral kleinere. Ze kunnen op hun hoede en gereserveerd zijn bij vreemden en laten het je weten als er iemand in de buurt komt. Zelfs als je Kretenzische Jachthond alleen voor gezelschap wordt gehouden, zal ongedierte je nooit lastigvallen. Ze zijn uitstekende knaagdiersensoren en zullen ervoor zorgen dat er geen knaagdieren hun territorium betreden. Kretenzer honden houden van gezelschap en willen graag behagen. Ze zijn erg actief en passen bij een gezin dat graag de buitenlucht verkent, gaat joggen of fietsen. Kretenzer honden worden niet graag te lang alleen gelaten, hoewel het geen grote blaffers zijn. Ze genieten van de mentale stimulatie van het samenzijn met hun gezin en doen graag mee aan actieve gezinsspelletjes. Ze reageren goed op training, hoewel je streng maar geduldig en consequent moet zijn in de training, want ze reageren niet goed op harde woorden of fysieke behandeling. Socialiseer deze honden goed door ze kennis te laten maken met veel mensen en andere huisdieren, zodat ze zich goed leren gedragen en vertrouwen krijgen. Houd ze buiten aan de lijn, want het instinct om achter objecten zoals fietsen, auto's of andere snelbewegende honden aan te rennen kan een probleem vormen. Deze hond heeft ruimte nodig in een veilige tuin om zich te kunnen bewegen zoals honden dat doen. Ze reageren niet goed op kleine flats, tenzij ze een zeer actieve eigenaar hebben die hen het grootste deel van de dag mee naar buiten neemt en hen vermoeit. De Kretenzer Hound wordt van nature gekoesterd in zijn thuisland en is een waardevolle gezelschapshond.

Bedürfnisse und Aktivitäten über Cretan Hound

Kretenzer honden zijn zeer actieve honden. Ze houden van rennen en jagen en kunnen dit voor lange periodes doen. De Kretenzer Dog is speciaal gefokt om zijn prooi op te sporen en op te jagen en doet dit al vele jaren met grote efficiëntie. Activiteit is dan ook een tweede natuur voor deze hond en ze gedijen goed in een actief gezin. Uw Kretenzer Hound zal bijna meer houden van lange verkennende wandelingen, wandelingen en joggen dan van spelletjes met het gezin in de achtertuin. Als deze hond te lang opgesloten of alleen gelaten wordt, kunnen er allerlei gedragsproblemen ontstaan. Ze zijn niet geschikt voor een zittend leven, hoe meer activiteit hoe beter. De Kretenzische Jachthond heeft een lange stamboom en zijn jachtinstinct is goed ingeburgerd, dus gebruik een riem als je gaat wandelen, anders kan zijn instinct binnensijpelen en dat zal het laatste zijn wat je van je hond ziet voor een paar uur. Spelletjes als jagen en ballen zoeken houden deze hond bezig, maar zorg ervoor dat je hem ook mentaal bezig houdt. Daag ze uit om manieren te vinden om hun eten uit speciale voedselspeeltjes te halen of leer ze een paar nieuwe trucjes. Ze zijn graag bij hun familie en vinden het heerlijk om deel uit te maken van alles wat er gebeurt.

Pflege über Cretan Hound

Deze hond heeft een korte, elegante vacht, waardoor hij gemakkelijk te verzorgen is, ook al verhaart hij nogal veel, waardoor er soms haren in huis zullen liggen. Een goede borstelbeurt met een stevige borstel helpt om losse haren te verwijderen. Baden hebben ze zelden nodig. Je kunt een speciale droge hondenshampoo gebruiken die zacht is voor de huid en vacht van de hond, en het volledige bad gebruiken als hij dat nodig heeft. Een gebied dat aandacht nodig kan hebben, zijn hun oren. Het is een goed idee om het oor elke week te controleren op tekenen van infectie of gevoeligheid. Geïnfecteerde oren kunnen erg stinken. Als je iets ruikt, kan het uit het binnenoor komen. Wees voorzichtig bij het afvegen van het oor, want dit is een zeer gevoelig gebied en ga nooit diep in het binnenoor. Poets de tanden van je hond minstens twee of drie keer per week, want honden kunnen net als mensen gaatjes krijgen. Als je ze traint om dit te doen vanaf dat ze een puppy zijn, zal het geen groot probleem zijn. Houd hun nagels geknipt en zorg ervoor dat je niet te dicht bij het nagelbed knipt, waar de bloedvaten zitten. Te dicht knippen kan je hond pijn doen, wat je wilt voorkomen. Verder is deze prachtige hond gemakkelijk te verzorgen en zult u genieten van de tijd die u besteedt aan het verstevigen van uw hechte band.

Keine Kommentare

Die letzten aktualisierten Rassen

 • British longhair

  British longhair Übersetzung Francis Vandersteen Ursprung Die British Longhair ist eine Katzenrasse, die ursprünglich aus England stammt. Diese mittelgroße bis große Katze ist die halblanghaarige Variante der British Shorthair. Kurzer geschichtlicher abriss Die British Longhair stammt direkt von der British Shorthair ab und ihre Geschichte ist...
 • American Wirehair

  American Wirehair Übersetzung Francis Vandersteen Ursprung Die American Wirehair ist eine Katzenrasse, die ursprünglich aus den U.S.A. stammt. Diese Katze zeichnet sich durch ihr krauses Fell aus. Kurzer geschichtlicher abriss Diese Rasse stammt von der American Shorthair ab. Sie tauchte 1966 in einem Wurf von American Shorthairs im Bundesstaat New...
 • American Shorthair

  American Shorthair Übersetzung Francis Vandersteen Ursprung Die American Shorthair ist eine Katzenrasse, die ursprünglich aus den USA stammt. Diese mittelgroße Katze zeichnet sich durch ihren rustikalen Typ aus. Kurzer geschichtlicher abriss Diese Rasse stammt direkt von den Straßenkatzen ab, die von den europäischen Siedlern mitgebracht wurden, um...
 • American Curl

  American Curl  Übersetzung Francis Vandersteen Ursprung Die American Curl ist eine Katzenrasse, die ursprünglich aus den USA stammt. "American curl" bedeutet "Amerikanisch gelockt", was sich auf den Ursprung der Rasse (die U.S.A.) und die typische Form der Ohren bezieht. Kurzer geschichtlicher abriss Das erste Exemplar ist eine Katze mit...
 • American Burmese

  American Burmese Übersetzung Francis Vandersteen Ursprung Die Amerikanische Burmese ist eine Katzenrasse, die ursprünglich aus Birma stammt und ab den 1930er Jahren in den U.S.A. entwickelt wurde. Diese mittelgroße Katze zeichnet sich durch ihr sepiafarbenes Fell aus. Von ihrer englischen Schwester unterscheidet sie sich hauptsächlich durch ihr Gesicht...
 • English Burmese

  English Burmese Übersetzung Francis Vandersteen Ursprung Die Burmesisch Englisch oder Europäische Burmese ist eine Katzenrasse, die aus der Amerikanischen Burmese hervorgegangen ist und sich seit den 1950er Jahren in Großbritannien entwickelt hat. Diese mittelgroße Katze zeichnet sich durch ihr sepiafarbenes Fell aus. Sie unterscheidet sich von...
 • Turkish Angora

  Turkish Angora Übersetzung Francis Vandersteen Ursprung Die Türkisch Angora ist eine halblanghaarige Katzenrasse, die ursprünglich aus der Türkei stammt. Jahrhundert eine sehr erfolgreiche Naturrasse war, ist diese mittelgroße Katze trotz ihrer großen ästhetischen und charakterlichen Qualitäten derzeit noch wenig bekannt. Standard Seit der ersten...
 • British shorthair

  British shorthair Übersetzung Francis Vandersteen Ursprung Die British Shorthair ist eine Katzenrasse, die ursprünglich aus Großbritannien stammt. Diese mittelgroße bis große Katze zeichnet sich durch ihren sehr runden Kopf und ihre großen runden Augen aus. Kurzer geschichtlicher abriss Zur gleichen Zeit wählten englische Züchter wie H. Weir die...
 • Bombay

  Bombay Übersetzung Francis Vandersteen Ursprung Die Bombay ist eine Katzenrasse, die ursprünglich aus den U.S.A. stammt. Die Bombay zeichnet sich durch ihr einheitlich schwarzes, kurzhaariges Fell aus. Der Körper, vom Typ Cobby, ist muskulös und kompakt. Standard Abgesehen von der Fell- und Augenfarbe ist der Standard der Bombay für den LOOF und...
 • Asian

  Asian Übersetzung Francis Vandersteen Ursprung Die Asian, auch Asiatin genannt, ist eine Katzenrasse, die ursprünglich aus England stammt. Diese mittelgroße Katze ist eine Varietät der Burmesischen Englisch, die sich in Fell und Musterung von der Mink unterscheidet, aber den gleichen Körperbau hat. Sie stammt aus dem Burmilla-Zuchtprogramm, das...
 • Burmilla

  Burmilla Übersetzung Francis Vandersteen Ursprung Die Burmilla ist eine aus England stammende Katzenrasse, die zur Gruppe der Asiaten gehört. Ihre Entwicklung begann in den 1980er Jahren durch eine zufällige Kreuzung zwischen einer lila Burmilla-Katze und einem Perserchinchilla. Standard Für den LOOF sind die Standards der Burmesisch Englisch, der Asian und...
 • Amerikanische Bobtail

  Amerikanische Bobtail Übersetzung Francis Vandersteen Ursprung Der American Bobtail oder amerikanische Bobtail ist eine neue Katzenrasse aus den U.S.A. Diese mittelgroße bis große Katze zeichnet sich dadurch aus, dass sie fast keinen Schwanz hat. Kurzer geschichtlicher abriss Die Rasse wurde 1965 von einem amerikanischen Ehepaar, den Sanders, im...
 • Abyssin

  Abyssin Übersetzung Francis Vandersteen Ursprung Die Abyssin, auch Bunny Cat (Kaninchenkatze) oder manchmal Aby1 genannt, ist eine Katzenrasse, die ursprünglich aus Asien stammt. Diese Katze zeichnet sich durch ein kurzhaariges Fell mit dem Muster ticked tabby aus. Standard Hundertzwanzig Jahre nach Beginn der Züchtung ist die Rasse nun fest etabliert und...
 • Tiffany

  Tiffany Übersetzung Francis Vandersteen Ursprung Die Tiffany, Tiffanie oder Asian longhair ist eine Katzenrasse aus dem Vereinigten Königreich, die aus der Zucht der Englischen Burmese stammt. Diese mittelgroße Katze ist die halblanghaarige Variante der Asian und der Englischen Burmese. Kurzer geschichtlicher abriss Die Zucht der Rasse begann...
 • Bengal

  Bengal Übersetzung Francis Vandersteen Ursprung Die Bengalkatze ist eine Katzenrasse, die ursprünglich aus den U.S.A. stammt. Diese im Vergleich zu anderen Katzen mittelgroße bis große Rasse zeichnet sich durch ihr Fell aus, das dem der Bengalischen Leopardenkatze ähnelt, einer Wildkatzenart, von der sie durch Kreuzung mit Hauskatzen abstammt. Die Haltung...
 • Tibécot -- Tibet Terrier X Coton de Tuléar

  Tibecot Er wird vom F.C.I. nicht anerkannt Ursprung Tibet <> Madagaskar -> U.S.A. Übersetzung Francis Vandersteen Kurzer Überblick über Tibecot Der Tibecot ist ein Hybridhund, der aus der bewussten Kombination zweier intelligenter Haustiere entstanden ist, die beide aus unterschiedlichen abgelegenen Regionen stammen: dem Coton de Tuléar, einem...
 • Smooth Toy Foxter -- Fox Terrier Glatthaar X Toy Fox Terrier

  Smooth Toy Foxter Er wird vom F.C.I. nicht anerkannt Ursprung Großbritannien <> U.S.A. -> U.S.A. Übersetzung Francis Vandersteen Kurzer Überblick über Smooth Toy Foxter Der Smooth Toy Foxter ist ein kleiner Hund mit einer großen Persönlichkeit und dem für die Terrierrasse typischen aktiven Lebensstil. Die Kreuzung des Fox Terrier Glatthaar mit dem Toy Fox...